Вгору

Кейс: на що слід звернути увагу при експорті продуктів харчування до ЄС?

Експортер: планую шукати партнера для подальшого експорту кондитерських виробів (желейних цукерок) в Угорщині? На що слід звернути увагу щодо якості таких продуктів?

Ми: в першу чергу, безпека є пріоритетом номер один для виробників продуктів харчування в ЄС, в тому числі й в Угорщині. Компанії, які займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів, повинні знати про дозволені та заборонені харчові інгредієнти та добавки, оскільки порушення законодавства може призвести до серйозних проблем, включаючи відкликання продукту з ринку, штрафів та негативної репутації бренду.

Так, наприклад, заборонено використовувати при виготовленні продуктів харчування штучні барвники (жовтий № 5, № 6, червоний № 40) або той же діоксид титану (E171).

Вам як майбутньому експортеру кондитерських виробів слід перевірити, наскільки наявність того чи іншого інгредієнта, насамперед, харчової добавки, дозволено або заборонено при виготовленні кінцевого продукту.

Окрім того дотримання гігієнічних процедур при виробництві харчових продуктів, які базуються на принципах НАССР – це must have для виробника. І це стосується не лише ЄС, а й українського ринку також.

Слід зазначити, що особливу увагу треба приділити маркуванню та пакуванню готового харчового продукту, оскільки те ж пакування, що контактує з продуктом, може вплинути на його безпечність шляхом вивільнення складових в їжу в рівнях, шкідливих для здоров'я людини. А не належним чином нанесене маркування може становити загрозу для людини через, наприклад, не зазначені на ньому алергени тощо.

Тому перш ніж виходити на ринок Європейського Союзу рекомендуємо Вам перевірити, наскільки Ваш продукт насамперед відповідає усім вимогам з безпечності (гігієнічним вимогам, наявності певних харчових домішок тощо), пакування та маркування.

Звертайтесь за тел. +38 (050) 826 42 04 - Дарина Антоненко, dantonenko1992@gmail.com

 
122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: