Вгору

Шановні клієнти! Консультаційну підтримку та послуги від наших фахівців можна отримати за наступними телефонами:

загальні питання, експорт, логістика

- 095 399 09 14

юридичні питання, форс-мажор

- 050 301 36 36 - 050 312 84 04

торгова марка, штрих-коди

- 050 312 84 04

інвентаризація товарно-матеріальних цінностей

- 050 305 77 80

відкриття бізнесу, закриття бізнесу

- 073 511 00 09

оформлення сертифікатів про походження товарів

- 050 406 88 82

товарознавча передвантажувальна експертиза

- 050 305 77 80

визначення кодів УКТЗЕД, експортний контроль

- 050 405 09 80

кадрові питання в умовах військового стану

- 050 145 21 95

бухгалтерський облік та оподаткування

- 050 407 70 08

цінові довідки та оцінка майна

- 050 405 10 85 - 050 405 09 80

переклад документів

- 099 470 17 15 - 093 771 64 66

фіксація пошкоджень рухомого, нерухомого майна для компенсації чи списання, підтвердження для банків, партнерів чи інших організацій

- 050 305 77 80

Питання - відповідь: Вимоги до маркування харчових продуктів

Питання від підприємства: Плануємо експорт печива до США. Що необхідно наносити на пакування печива?

Відповідь: Згідно законодавства США, продукти харчування, які продаються на її території, повинні бути безпечними і належним чином промарковані. Виробник несе відповідальність за достовірність інформації, наданої на етикетці.

Маркування харчових продуктів повинно містити наступну обов’язкову інформацію:

  • найменування харчового продукту (назвою харчового продукту є його загальноприйнята або звична назва. У разі відсутності такої назви застосовується назва описового характеру, яке не вводить в оману споживача. Слід зазначити, що назва бренду не вважається назвою продукту);
  • вага нетто продукту харчування (вагу необхідно вказувати в двох метричних системах мір: британської (фунт) і американської (унція, фунт, рідка унція);
  • перелік інгредієнтів (перелік інгредієнтів повинен починатися або йому повинен передувати відповідний заголовок, який складається або містить слово «Інгредієнти». Перелік повинен включати всі інгредієнти даного продукту харчування в порядку спадання від їх ваги у готовому продукті);
  • речовини та продукти, що викликають алергію або непереносимість (молоко, яйця, риба, ракоподібні, лісові горіхи, пшениця, соєві боби, арахіс);
  • інформація щодо харчової цінності продукту (всі поживні речовини та їх кількісний вміст необхідно виражати по відношенню до однієї порції. Інформація про поживну цінність повинна містити відомості про вміст калорій, калорій насичених жирів (наноситься добровільно), загальну кількість жиру, холестерину, солі, фтористої солі (наноситься добровільно), вуглеводів, дієтичної клітковини, розчинної клітковини (наноситься добровільно), нерозчинної клітковини (наноситься добровільно), загальної кількості цукру та доданого цукру, цукрового спирту (наноситься добровільно), білку, вітамінів та мінералів);
  • назва та адреса виробника, пакувальника або дистриб’ютора.

 

Звертаємо Вашу увагу, перш ніж експортувати до США, перевірте правильність та повноту наданої інформації на пакуванні печива, щоб бути впевненими, що продукцію допустять на американський ринок.

Сертифіковані консультанти з експорту Харківської ТПП проводять аудит маркування харчової продукції при експорті до ЄС, Канади та США.

122 Б, пр. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: