Вгору

ПРАЦЮЄМО В ДИСТАНЦІЙНОМУ РЕЖИМІ

Шановні клієнти! Консультаційну підтримку та послуги від наших фахівців можна отримати за наступними телефонами:

  • загальні питання, експорт, логістика - 095 399 09 14

  • юридичні питання, форс-мажор - 050 312 84 04 - 073 511 00 09

  • торгова марка, штрих-коди - 050 312 84 04

  • фіксація пошкоджень рухомого, нерухомого майна для компенсації чи списання, підтвердження для банків, партнерів чи інших організацій - 050 305 77 80

  • інвентаризація товарно-матеріальних цінностей - 050 305 77 80

  • відкриття бізнесу, закриття бізнесу - 073 511 00 09

  • оформлення сертифікатів про походження товарів - 050 406 88 82

  • товарознавча передвантажувальна експертиза - 050 305 77 80

  • визначення кодів УКТЗЕД, експортний контроль - 050 405 09 80

  • кадрові питання в умовах військового стану - 050 145 21 95

  • бухгалтерський облік та оподаткування - 050 407 70 08

  • цінові довідки та оцінка майна - 050 405 09 80

  • переклад документів - 099 470 17 15 - 093 771 64 66

Плануємо експорт соняшникової олії до Польщі. Яким вимогам з маркування повинна відповідати продукція?

Експорт продуктів харчування до ЄС передбачає, що Ваша продукція відповідає усім вимогам з безпечності.

Маркування в даному випадку також не є винятком. Адже європейським законодавством передбачено, що інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача, а також ні в якому разі не повинна вводити в оману.

Обов’язковою для надання є наступна інформація про продукт харчування:

  • назва харчового продукту, наприклад, «Соняшникова олія, рафінована, дезодорована»;
  • перелік інгредієнтів (якщо олія складається з одного інгредієнта, інформація про склад такого продукту може не надаватися);
  • кількість харчового продукту (для олії така інформація надається в одиницях вимірювання об’єму – в мл або л);
  • мінімальний термін придатності;
  • будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби);
  • найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера;
  • інформація про поживну цінність харчового продукту, яка повинна містити дані про енергетичну цінність, жири, насичені жири, вуглеводи, цукри, білки та сіль.
  • відомості про наявність алергенів або продуктів, що викликають непереносимість (в даному випадку це не стосується соняшникової олії).

Аналітики Харківської ТПП допоможуть Вам проаналізувати вимоги з маркування до продуктів харчування при експорті або перевірити правильність наявного маркування ваших харчових продуктів.

Джерело: Регламент ЕС № 1169/2011 Європейського парламенту та Ради від 25.10.2011 р.

122 Б, пр. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: