Вгору

Порада експортерам / імпортерам або ситуація з практики.


Порада експортерам / імпортерам або ситуація з практики.

До експертів Харківської ТПП звернулася компанія, яка уклала контракт з китайською фірмою, з якою раніше вони не працювали. Контракт був укладений на поставку вторинного поліефірного штапельного волокна.

І перший контейнер вони вирішили приймати з експертом ТПП, щоб знизити ризики, які можуть виникнути у разі невідповідності кількості або якості товару.

Під час відриття контейнера виявилося, що замість поліефірного волокна прийшли обрізки скловолокна.

Експертом було складено відповідний акт, згідно з нормативними документами відібрані проби і запломбовані пломбою ХТПП, складено акт відбору проб. Зразки направлені в ліцензовану лабораторію на хімічний аналіз. Лабораторні дослідження підтвердили невідповідність даного товару інформації зазначеної у товаросупровідних документах.

Далі юридичний відділ ХТПП, на підставі виданих актів, надавав активну допомогу у вирішенні спору через консульство і Китайську ТПП.

Який можна зробити висновок?
Звичайно, Україна переживає час економічної нестабільності, і багато підприємств змушені скорочувати витрати. Економія завжди повинна бути розумною, адже економія на можливої ??страховці підприємства від непередбаченої ситуації може бути непорівнянна з можливими фінансовими втратами.

Відділ експертизи та сертифікації походження товарів надає консультацію для зниження ризиків при здійсненні зовнішньоекономічних операцій та допомогу при відправленні вантажу або при прийманні отриманого Вами товару.
https://www.kcci.kharkov.ua/ru/extovar.html

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: