Вгору

Митний режим: експорт

Митний режим - експорт

Експорт - це митний режим, відповідно до якого українські товари випускаються для вільного обігу за межами митної території України без зобов'язань їх зворотного ввезення.

Іншими словами - це продаж товарів іноземного контрагента з подальшим отриманням валютної виручки.

Який же пакет документів потрібно підготувати, щоб здійснити цю операцію правильно і надалі безпроблемно отримати валютну виручку в банку?

Для цього потрібно наступне:

1. Інвойс (рахунок-фактура) - це документ, який містить відомості про товар, його ціну, кількість, країну походження, і інші відомості, які можуть відрізнятися в залежності від країни призначення.

2. Пакувальний лист - це документ, в якому зафіксовано вага товару (брутто і нетто) і відомості про місця та вигляді упаковки.

3. Зовнішньоекономічний контракт.

4. Специфікації або додатки до контракту. Вони складаються, якщо контракт є багаторазовим.

5.Товаротранспортная накладна (різні види в залежності від виду транспорту).

6. Паспорт на виріб з якісними характеристиками (сертифікати якості або будь-які інші якісні документи).

7. Накладні на придбання товару (якщо продавець не є виробником).

8. Фото виробів, на яких чітко проглядається торгова марка, упаковка, вид товару.

10. Калькуляції (якщо продавець є виробником) з чітким розрахунком собівартості товару, згідно умов інвойсу (рахунки-фактури).

 

 

Також потрібно відзначити, що в залежності від коду УКТЗЕД та особливостей транспортування можуть знадобитися інші документи - це фітосанітарний сертифікат, ветеринарний сертифікат. Якщо є необхідність запломбувати транспортний засіб митною пломбою або перевезення здійснюється з використанням міжнародного документа Carnet TIR (тоді пломбуватись обов'язково) перевізнику потрібно буде надати Свідоцтво про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками і пломбами. У разі присутності на упаковці товару або на самому товарі торгової марки або торгового знаку або інших символів, які є об'єктами інтелектуальної власності, експортеру необхідно підготувати документи, що підтверджують законність використання цих об'єктів (дозвіл на право користування або свідоцтво).

 

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: