Вгору
02.03.2016

Голова Харківської облдержадміністрації виступив з лекцією в Колумбійському університеті

Голова Харківської облдержадміністрації виступив з лекцією в Колумбійському університеті

У рамках візиту делегації Харківської області до США Ігор Райнін в Нью-Йорку виступив перед студентами, викладачами та експертами, що спеціалізуються на вивченні проблем розвитку молодих східноєвропейських демократій та нових викликів, що загострилися у зв’язку з конфліктом на Донбасі.

На запрошення Колумбійського університету Ігор Райнін виступив з лекцією на тему «На передньому краї боротьби за Україну: протистоячи Москві та викорінюючи корупцію в Харкові». Захід відбувся в Інституті Гаррімана – найстарішому аналітичному центрі США, що вже понад 70 років проводить стратегічні дослідження Росії, Євразії та Східної Європи та бере безпосередню участь у формуванні політики Уряду США на пострадянському просторі. Модератором зустрічі став Валерій Кучинський – колишній Постійний представник України при ООН (у 2002-2006 роках), а зараз – професор Колумбійського університету.

Голова ХОДА розповів про нинішню ситуацію у сфері безпеки на Харківщині та про заходи зі зміцнення територіальної оборони. Велику увагу в лекції Ігор Райнін приділив питанням боротьби з корупцією в регіоні.

«Ми не просто боремося з фактами корупції, а створюємо систему її попередження. Принципово знижуємо корупційні ризики і підвищуємо ефективність роботи влади за рахунок дерегуляції та спрощення процедур, усунення необхідності в безпосередньому контакті між клієнтом (громадянином, підприємцем) і чиновником, від якого залежить вирішення питання», - підкреслив керівник Харківщини.

Серед тих кроків у напрямку попередження корупції, які вже було здійснено в області, Ігор Райнін назвав скорочення в 1,5 рази кількості дозвільних документів для бізнесу, впровадження електронного уряду та системи електронних закупівель Prozorro.

«Ми переносимо всі послуги влади до центрів надання адміністративних послуг, що працюють за принципом «єдиного вікна». За рік перелік послуг центральних органів, які ми змусили перенести до місцевих ЦНАП, збільшився втричі. Кількість наданих через ЦНАП послуг зросла майже вдвічі (з 390 до 690 тис.), у тому числі, в сільських районах - втричі (з 80 до 240 тис.), - навів дані голова обласної адміністрації. - Це лише перший етап. Ми впроваджуємо надання послуг через інтернет. Якщо на початку минулого року питома вага послуг, що надаються через інтернет, була 0%, то на кінець 2015-го цей показник склав майже 25%».

Ігор Райнін відзначив, що такі дії влади підвищують довіру з боку бізнесу, який починає виходити з тіні.

Після лекції голови ХОДА в Інституті Гаррімана відбулася дискусія, в ході якої обговорили результати національних і регіональних реформ в соціально-економічній та безпековій сферах, стратегію боротьби з корупцією та досвід протистояння російській пропаганді. Особливу увагу було приділено напрямам та механізмам подальшого посилення підтримки Харківської області та України в цілому з боку США.

 

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: