Вгору

Про платежі при ввезенні товарів в режимі імпорту.

Про платежі при ввезенні товарів в режимі імпорту.
Інформація від "Юрлига".
Правові вісті
У випадках, встановлених законами, товари, поміщені в митний режим імпорту, обкладаються сезонним митом ГФС роз'яснила, які митні платежі сплачуються при ввезенні товарів суб'єктами господарювання на митну територію України в режимі імпорту.
Згідно ст. 74 Митні кодекси імпорт - це митний режим, згідно з яким іноземні товари після сплати усіх митних платежів, встановлених законами, і виконання усіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного звернення на митній території України.
При ввезенні на митну територію України суб'єктами господарювання товарів в митному режимі імпорту сплачуються наступні митні платежі:
1) ввізне мито відповідно до ч. 1 ст. 286 ТК по ставках, встановлених Законом про Митний тариф.
У випадках, встановлених законами, товари, поміщені в митний режим імпорту, обкладаються сезонним митом і/або особливими видами мита (спеціальне, антидемпінгове, компенсаційне мито, додатковий імпортний збір).

2) ПДВ по ставках, встановлених ст. 193 розд. V ПК;

3) акцизний податок по ставках, встановлених п. 215.3 ст. 215 розд. VI ПК, у разі приналежності товарів до підакцизних, що визначено ст. 215 ПК.

Також ст. 247 ТК встановлене, що за виконання митних формальностей контролюючими органами поза місцем розташування контролюючих органів або поза робочим часом із зацікавлених осіб стягується плата в розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів.

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: