Вгору
19.11.2015

Відбувся українсько-киргизький бізнес-форум

Відбувся українсько-киргизький бізнес-форум

З В І Т
про проведення українсько-киргизького бізнес-форуму

(10 -11 листопада 2015 року, ТПП України,  м. Київ)

            11 листопада 2015 року в ТПП України відбувся українсько-киргизький бізнес-форум, організований ТПП України та Асоціацією молодих підприємців Киргизстану за активного сприяння Посольства Киргизької Республіки в Україні,  Посольства України в Киргизькій Республіці  та представника Торгово-промислової палати Киргизстану в Україні.

            До складу киргизької делегації входили переважно представники підприємств  агропромислового комплексу (рослинництво, садівництво, переробка сільськогосподарської продукції), будівельної галузі та торгівлі – усього 12 компаній. З української сторони у заході взяли участь  представники понад 50 підприємств.

            Зважаючи на такий склад киргизької делегації та її зацікавленість у співпраці під час пленарної частини форуму з української сторони з доповідями виступили представники Міністерства агропромислового комплексу України, Інституту садівництва НААН України. До участі у форумі також було залучено представників Інституту картоплярства НААН України.  Доповідачі з киргизької сторони у своїх виступах окреслили  напрямки можливої співпраці, зокрема: імпорт м‘яса птиці,  молочної продукції, кондитерських виробів, органічної продукції, будівельних матеріалів та обладнання для їх виробництва, обладнання для переробки сільськогосподарської продукції. На думку президента  Асоціації чорносливоводів Киргизстану взаємовигідною може бути співпраця у садівництві, зокрема вирощуванні саджанців сливи «Угорка». Киргизія є одним із найбільших світових виробників і експортерів  чорносливу, разом з тим в даний час існує потреба в омолодженні насаджень цієї культури, що відкриває перспективи для  українських фахівців, які спеціалізуються на вирощуванні саджанців.

            В рамках Форуму було підписано Меморандум про співробітництво між Торгово-промисловою палатою України та Асоціацією молодих підприємців  Киргизстану.

            На прохання киргизької сторони Торгово-промисловою палатою України було організовано відвідання делегацією ТОВ «Комплекс «Агромарс». Враховуючи те, що потреба киргизького ринку в курятині задовольняється власним виробництвом лише на 30% і існує потреба у імпорті цієї продукції, ознайомлення  з роботою  ТОВ «Комплекс «Агромарс» дозволило отримати уявлення про рівень та обсяги виробництва провідного сучасного підприємства птахівницької галузі України.

            Під час відвідання ПАТ «Оболонь» члени киргизької делегації ознайомилися з асортиментом напоїв, які виготовляють на підприємстві, а також  мали зустріч з фахівцями з експорту, які відповідають за співпрацю з регіоном Центральної Азії та добре знають його специфіку і тенденції ринку. Безалкогольні напої ПАТ «Оболонь», як і  продукція ТОВ «Комплекс «Агромарс», мають сертифікат «Халяль»,  наявність якого дає можливість експортувати продукцію до ісламських країн.

 

 

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: