Вгору

6 способів перевірити зарубіжного партнера.

6 способів перевірити зарубіжного партнера.

Укладаючи контракт, Ви хочете бути впевнені в тому, що Ваш партнер виконає всі свої зобов'язання. Якщо Ви здійснюєте поставку товару без передоплати, то виникає ризик у тому, що отримати гроші згодом буде складно. Якщо ж Ви виступаєте в якості покупця, то зробивши передоплату, ризикуєте отримати товар не в повному обсязі, або взагалі отримати товар, який не відповідає контракту.

Саме для того щоб уникнути таких неприємностей ми рекомендуємо перевірити надійність обраного Вами зарубіжного партнера:

  1.      Перш за все, радимо запросити в контрагента копії установчих документів.
  2.      Зверніть увагу на статутний капітал компанії: чи відповідає він обсягами господарської діяльності? У кінцевому підсумку саме розмір статутного капіталу визначає, в якому обсязі засновники відповідають за своїми зобов'язаннями.
  3.     За складом акціонерів або засновників оціните, чи має компанія надійних засновників, здатних розрахуватися за своїми зобов'язаннями.
  4.     Дата реєстрації компанії покаже, скільки часу компанія вже знаходиться на ринку.
  5.     Зверніть увагу на наявність у організації філій. Розвинена філіальна мережа - свідчення сильної компанії, що веде активну політику на ринку.
  6.     При необхідності перевірте наявність у компанії ліцензій на будь-які види діяльності. Отримання деяких з них - складний і дорогий процес. Якщо організація йде на це, значить, її наміри серйозні, і їй можна довіряти.


У деяких іноземних державах реєстр компаній є загальнодоступним в мережі інтернет. У більшості ж країн для отримання інформації з реєстру необхідно звертатися із запитом до відповідних органів, де можна отримати більш розширену інформацію про діловому партнері.

А хто може надати повний бізнес-звіт про підприємство та перевірити надійність обраного Вами партнера?

Фахівці відділу зовнішньоекономічних зв'язків ХТПП.

Досвід проведення перевірок на надійність бізнес-партнерів вже більше 15 років.

Довіряйте професіоналам. Бережіть нервові клітини та гроші.

Умови та ціна:

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: