Вгору
29.12.2018

ТПП України повідомляє

ТПП України повідомляє

У зв’язку з закінченням мораторію на перевірки бізнесу з 01.01.2019 року Державна регуляторна служба України (ДРС) проводить заходи по роз’ясненню нагальних питань.

На круглому столі на цю тему, який організувала ДРС 14.12.2018 року за участю ТПП України та представників об’єднань підприємців, фахівці контролюючих органів, ЗМІ, Голова ДРС Ксенія Ляпіна розповіла про процедури та заходи, обов’язкові для органів державного нагляду та контролю (ЦОВ) при планових перевірках. Всі плани завчасно затверджуються і публікуються. З нового року вони будуть доступні на: веб-сайті ДРС (http://www.drs.gov.ua/), пілотному інспекційному порталі (https://inspections.gov.ua/). Передбачається, що портал стане повноцінним самостійним інструментом в системі державного нагляду і контролю для чіткого планування заходів та оцінки ризиків бізнесу.

Перевірки з 1 січня можливі виключно з застосуванням уніфікованої форми акта перевірки. Але на сьогодні ні один із ЦОВ не зареєстрував в Міністерстві юстиції України відповідний наказ про уніфіковану форму, тому люба його перевірка буде незаконна. З інформацією про реєстрацію можна ознайомитися на сайтах Мінюсту, ДРС.

Голова ДРС України наголосила, що для забезпечення відносин в рамках закону при перевірках бізнесу є необхідність сприяння в цьому і бізнес-об’єднань, і громадськості.

ТПП України сприяє врегулюванню взаємовідносин між бізнесом та ЦОВ з регуляторних питань через Раду з питань державного нагляду (контролю) та експертно-апеляційну раду при Державній регуляторній службі України, та підтримує пропозиції ДРС щодо подальших заходів за для встановлення прозорих, безпечних, доброчесних відносин між бізнесом та ЦОВ при перевірках.

Більш детальна інформація за посиланням на сайтах:

ТПП України  https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/iaki-vikliki-postanut-pered-biznesom-pislia-zakinchennia-moratoriiu-na-perevirki;

ДРС http://www.drs.gov.ua/press-room/u-pres-tsentri-liga-zakon-vidbuvsya-kruglvi-stil-moratorii-na-perevirkv-biznesu-zakinchuvetsva-shho-dali/;

              https://www.facebook.com/Ukrainianradioua/videos/2306068682738098/

              http://www.nrcu.gov.ua/index-mob.html

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: