Вгору
20.11.2017

В Україні буде введена нова міжнародна класифікація товарів

В Україні буде введена нова міжнародна класифікація товарів

В Україні буде введена нова міжнародна класифікація товарів


Уряд підтримав законопроект про нову міжнародну класифікацію товарів для сплати митного тарифу.

 

Документ не змінює ставки ввізного мита на товари, а тільки приводить законодавчу базу України у відповідність з системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема шляхом створення Митного тарифу України, в основу якого покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу (КН ЄС).

Гармонізована система опису і кодування товарів (ГС) є багатоцільовою товарною номенклатурою, яка використовується в 207 країнах світу з метою проведення одноманітної класифікації товарів для встановлення митних тарифів, здійснення заходів нетарифного регулювання та збору статистичних даних зовнішньої торгівлі.

Зараз митний тариф в Україні бере за основу ГС в версії 2012 року, тоді як більшість країн світу використовує свіжу версію 2017 року. Законопроект усуває цю проблему, адже бере за основу саме ГС 2017 року, в якій вводяться коди для нових видів товарів і скасовуються коди для тих, які вже вийшли з ужитку. Введення ГС 2017 від України очікує також СОТ.

Відповідне рішення підтримати проект Закону «Про Митний тариф України» прийнято на засіданні Кабміну 15 листопада.

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: