Вгору

Українські яблука будуть експортуватися в Індію

Індія відкрила внутрішній ринок для українських яблук

В результате совместной работы Ассоциации «УКРСАДПРОМ», Государственной службы Украины по вопросам пищевых продуктов питания, Министерства аграрной политики и продовольствия Украины, Министерства экономического развития и торговли Украины, а также Министерства иностранных дел Украины, фитосанитарными органами Республики Индия было принято решение об открытии внутреннего рынка Индии для украинских яблок.

В результаті спільної роботи Асоціації «УКРСАДПРОМ», Державної служби України з питань харчових продуктів харчування, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також Міністерства закордонних справ України, фітосанітарними органами Республіки Індія було прийнято рішення про відкриття внутрішнього ринку Індії для українських яблук.

Українські яблука врожаю 2018 року вже можуть бути поставлені в Індію за умови дотримання встановлених фітосанітарних вимог. Індійською стороною визначено особливі умови поставки українських яблук з метою забезпечення належного фітосанітарного контролю, до яких відносяться особливі температурні умови поставки, зокрема витримка яблук до моменту відвантаження з України при температурі 0° С протягом 13 днів.

Слід зазначити, що згідно із законодавством в області регулювання імпорту в Індії (SCHEDULE -VI List of plants / plant materials permitted to be imported with additional declarations and special conditions (Consolidated up to Seventh Amendment 2017, dated 24th August 2017) встановлені спеціальні умови, при обов'язковому дотриманні яких дозволено ввозити продукти рослинного походження на ринок Індії. Так, наприклад, при імпорті яблук в Індію температурні умови зберігання даної продукції до моменту відвантаження можуть бути: 0° С або нижче протягом 10 днів, або 0,55° С або нижче протягом 11 днів, або 1,1° С або нижче на протязі ня 12 днів з дотриманням рефрижерації вантажу в дорозі.

Довідкова інформація: за даними Державної служби статистики в Україні у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року загальний обсяг експорту яблук за січень-липень 2018 року в натуральному вираженні збільшився в 4 рази і склав 25282,271, т (Малюнок 1).

Джерела: Асоціація «УКРСАДПРОМ», Державна служба статистики України.

 

Більш детально проаналізувати вимоги до Вашему товару, які пред'являються на зарубіжному ринку, допоможуть експерти сектора аналітики і оцінки майна Харківської торгово-промислової палати.

+ 38 (057) 751-99-24

https://www.kcci.kharkov.ua/ru/market-research.html

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: