Вгору
31.03.2016

30 березня відбулась Презентация Презентація Офису Харківської області у Вашингтоні.

30 березня відбулась Презентация  Презентація  Офису  Харківської області у Вашингтоні.

30 березня в Харківській торгово-промисловій палаті відбулась презентація  Офісу  Харківської області в Вашингтоні.

У зустрічі прийняли участь: заступник голови Харківскої обласної державної адміністрації Юлія Светлічна,  президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, керівник Харківського офісу к Вашингтоні Шай Франклін,  глава «Міжнародного агенства регіонального розвитку «GloBee» Дмітрий Шувал,  глава наглядової ради «Міжнародного агенства регіонального розвитку «GloBee» Шон Кілті, заступник голови наглядової ради «Міжнародного агенства регіонального розвитку «GloBee» Едуард Долинський, а також представники бізнес-кіл Харківської області.

 

Відкриваючи зустріч, заступник голови ХОДА Юлія Світлична розповіла учасникам про існуючі сьогодні можливості виходу українського бізнесу на ринок США і про ті переваги, які відкриває для підприємств регіону постійно діючий офіс у Вашингтоні.

 

«Офіс Харківської області у Вашингтоні відкриває можливості міжнародного співробітництва не тільки для крупного, а також і для середнього та малого бізнесу», - підкреслила Юлія Світлична.

Юлія Світлична зазначила, що основні напрямки діяльності офісу: пошук інвесторів для українських підприємств; допомога в пошуку партнерів в США; просування товарів і послуг українських компаній на американському ринку.

Як підкреслил в своєму виступі керівник Харківського офісу в Вашингтоні Шай Франклін,  офіс Харківської області в Вашингтоні – це майданчик, де українські підприємці можуть представити свої проекти потенційним партнерам та інвесторам, провести переговори та презентації тощо.

Харківський регіон, на думку Шая Франкліна, має великий науковий і виробничий потенціал, і цілком може представити американським інвесторам гідні проекти, особливо в області , а також в аграрній сфері та енергетиці.

Наявність Офіса в США – це прекрасна можливість для разширення контактів з американськими бізнес-кілами, однак, эфективність його  роботы багато в чому буде залежати від активності і стійкості українських підприємців.

Присутні на зустрічі представники харківських компаній висловили свою зацікавленість у розвитку взаємин зі Сполученими Штатами.

 

Після офіційної частини презентації підприємці могли особисто поспілкуватися з представниками Офісу Харківської області в Вашингтоні і обговорити подальші практичні кроки, які необхідно зробити українським компаніям для просування своїх проектів, товарів або послуг на ринку США.

 

Для довідки

Офис Харьковской области в ВашингтонеОфіс Харківської області в Сполучених Штатах почав свою роботу у вересні 2015 року. Розташований він у центрі Вашингтона, в т.зв. "лобістському кварталі".
 

Основне завдання офісу - лобіювання соціально-гуманітарних і комерційних інтересів Харківської області на всіх рівнях - від федерального до місцевого, зокрема, одним з основних завдань є просування пропозицій Харківської області, і в цілому - формування проукраїнської порядку денного на рівні профільних комітетів Конгресу США.
 

В офисі працюють  шість постійних співроьітників (серед яких екс-помічник міністра юстиції США, колишній віце-президент корпораціх CBS Роберт МакКоннел).

Також  Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Посольством Украіни в США був розроблений план спільних дій з подтримки ініціатив області щодо виходу на американські ринки.

План передбачає формування конкретних програм, спрямованих на розвиток співробітництва в галузі сільського господарства, енергетики, IT-сфери, вищої освіти і підготовки кадрів для публічного управління, інженерных розробок та науково-технологічного співробітництва, торговельного та інвестиційного співробітництва через американські агенства і бізнес-асоціації.

122 Б, просп. Героїв Харкова (колиш. Московський), м. Харків, 61037, Україна
Будьте в курсі останніх новин!
Підписуйтесь на розсилку новин ХТПП
Розробка та просування сайту: